Milieu & Recycling - Gratis voor wie de regels volgt


Posters zomer 2004
Je kunt er niet omheen: de kleurge posters met afvalzakken en hondenpoep die overal in het stadsdeel hangen. De boodschap laat niets te raden over: wie zich niet aan de regels riskeert een fikse boete.

Vlak voor de zomervakantie vond in De Baarsjes al een campagne plaats om bewoners bewuster te maken van de regels voor huishoudelijk afval en het uitlaten van honden. Blijkbaar is nog niet iedereen hiervan op de hoogte. Ook nu hangen in het hele stadsdeel posters. Hierop staan niet alleen de regels, maar ook de boetes die u riskeert als u zich niet aan de regels houdt.

    

Nog té vaak wordt huishoudelijk afval op de verkeerde plaats of op het verkeerde tijdstip aangeboden. Huishoudelijk afval hoort ín de container. Niet ernaast.
Voor grofvuil zijn er in iedere buurt twee vaste inzameldagen. Op deze dagen mag u het grofvuil tussen 6 en 10 uur 's morgens aan de rand van de stoep voor de deur zetten.

Ook voor honden gelden regels. In De Baarsjes mogen honden alleen los lopen op de uitlaatstroken. Op alle andere plaatsen moeten ze zijn aangelijnd.

Samen houden we de straat schoon!

Tot slot kunt u hier nog even zien hoe het ook alweer niet moet.


milieu & recycling