Baarsjes Actueel - Week 17

25 april t/m 1 mei 2005

Uitnodiging 4 mei dodenherdenking - 5 mei bevrijdingsdag

4 mei dodenherdenking
19.00 uur Herdenkingsprogramma, Joop Westerweelschool, Balboaplein 44.

Welkom door Jan Voetberg (werkgroep 4 mei in De Baarsjes); toespraken van Mustapha Laboui (4/5 mei comité) en Henk van Waveren (stadsdeelvoorzitter). Video-interview met Kees Fens over de joodse familie Aluin en documentaire over verzetsman Joop Gerritze, gemaakt door de leerlingen van de Joop Westerweelschool; oorlogsgedicht De Achttien Dooden, Jan Campert.
19.45 uur Wandeltocht met kransen naar herdenkingsmonument
20.00 uur Twee minuten stilte; kranslegging bij herdenkingsmonument
20.15 uur Koffie na in de Westerweelschool; bekroonde documentaire Jan Dalemans (2004), gemaakt door de leerlingen van de Joop Westerweelschool.

4 mei 's middags onthult La Rainbow nabij het jongerencentrum een eigen vlag over hedendaagse oorlogslanden.

5 mei bevrijdingsfeest
13.00-18.00 uur Voetbaltoernooi
bij La Rainbow, Van Speijkstraat 33, geopend vanaf 10.00 uur
12.00-17.00 uur Muziekfeest in de Hudsonhof, hudsonstraat 1, geopend vanaf 11.00 uur

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 27-04-2005

Ontwerp La Rainbow gereed

In La Rainbow maakten kinderen woensdag 20 april een klei-ontwerp voor een kunstwerk en een fontein op het speelterrein Plan West.

Het vrijetijdscentrum La Rainbow en speelterrein Plan West op het binnenterrein tussen de Van Speijkstraat en de Witte de Withstraat worden vernieuwd. Architectenbureau Frencken Scholl presenteerde woensdag het definitieve ontwerp van het vrijetijdsgebouw en de voorlopige indeling van het speelterrein werd getoond. Deze zomer wordt het vrijetijdscentrum gesloopt. De bouwwerkzaamheden gaan ongeveer een jaar duren. Het nieuwe gebouw en speelterrein wordt rond de zomer van 2006 opgeleverd.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 27-04-2005


Het oude vrijetijdscentrumOverlastavond in Van Speijkstraat

Bewoners, jongeren, hun ouders en professionals uit de Van Speijkstraat kwamen afgelopen maandag in Art'Centre bijeen om afspraken te maken over het gebruik van de straat.

Aanleiding was de overlast van jongens. Die is aantoonbaar verminderd nadat de ouders van de jongens thuis bezocht zijn en er groepsgesprekken zijn gevoerd met jongens, hun ouders en bewoners.

De opkomst was gering. Zo'n tien 'buurtvaders' die elkaar kennen van moskee Nour en kleine groepjes bewoners en jongeren. Toch is stadsdeelbestuurder Henk Boes tevreden. 'Een aantal bewoners vond dat de problemen wel meevielen, maar er waren ook mensen die zich psygisch bedreigd voelden als ze langs een groepje jongens liepen. Ook is er iemand met een rot ei bekogeld. Dat is voor ons een reden om de problemen serieus te nemen.'

'Gelukkig wilden een aantal vaders van de moskee meehelpen om de problemen te beteugelen. Zij zullen een werkgroepje vormen om te kijken hoe laat ouders hun kinderen binnenhalen. en bij overlast treedt de politie op. Verder willen we in juni een buurtfeest houden en dan gaat het straatcontract pas echt in.'

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 27-04-2005Samen werken aan werk

To Work well houdt zondag 1 mei van 20.00-21.00 uur een open avond over de te starten gesprekgroep 'Samen werken aan werk'.

De gespreksgroep is bedoeld voor als je je in je huidige werk niet thuisvoelt en weer wil doen wat echt bij je past. er wordt informatie gegeven over hoe de groep werkt en wanneer deze start.

Toegang gratis. Bel of mail even als je komt: 06-40351727 of
erik@toworkwell.nl
To Work Well, Admiralengracht 86

Bron: Weekblad De Echo d.d. 27-04-2005Wachtlijst parkeervergunning opgeschoond

Dankzij een fout van stadsdeel De Baarsjes krijgen 250 mensen op de wachtlijst een parkeervergunning. Dat heeft stadsdeelwethouder Arco Verburg besloten.

'In december is besloten een wachtlijst voor parkeervergunningen in te stellen.'zegt zijn woordvoerder. 'Dat moet je in het Gemeenteblad publiceren, maar de gemeente liet doorschemeren dat dat niet meer nodig was.'

Wel dus, bleek later. 'We hebben het besluit wel in ons eigen krantje afgedrukt, maar daar stond weer niet boven dat het om een officieel besluit ging. Dat zetten we nu woensdag recht in een advertentie in het Amsterdams Stadsblad.'

Om juridisch getouwtrek te voorkomen, heeft het stadsdeelbestuur besloten vijf bewoners die bezwaar hebben gemaakt tegen de nog niet rechtsgeldige wachtlijst toch een parkeervergunning te geven. Hetzelfde geldt voor de 250 mensen die al op de lijst stonden.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 27-04-2005


nieuwspagina