Baarsjes Actueel - Week 5

30 januari t/m 5 februari 2006


Bord blowverbod spoorloos verdwenen

Het allereerste blowverbodsbord dat woensdag bij het Mercatorplein (De Baarsjes) is geplaatst, is donderdag al door een verzamelaar gestolen.

Het bord op de hoek van de Hudsonhof/ Jan Evertsenstraat werd woensdag door neergezet om de overlast van blowende jongeren in te perken. Het is onduidelijk wat er met het collectorsitem, waarop een dikke joint te zien is, is gebeurd. Er is al een nieuwe geplaatst. Het stadsdeel heeft meteen een hele reeks nieuwe besteld. Op internet worden inmiddels al prijzen (25 joints) uitgeloofd voor degene die het nieuwe bord durft te verwijderen.

Bron: AT5 d.d. 02-02-2006Opbrengst benzinepunten vuilniswagens gaat naar patiëntjes kinderziekenhuis

Op vrijdag 3 februari gaan vuilnismannen, groenverzorgers, straatmakers en straatvegers een cheque van 4500 euro brengen naar de patientjes van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

De ruim zeventig mannen van de werf hebben de gift in twee jaar bijeen gespaard met benzinepunten. De Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC helpt het verblijf van kinderen en hun ouders in het kinderziekenhuis te veraangenamen. Ook ondersteunt de stichting wetenschappelijk onderzoek. In 2005 schonken de vuilnismannen hun gratificatie aan de slachtoffers van de tsunami in Zuid-Oost Azië.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 27-01-2006Vrouwen Bouwen aan Burgerschap in buurthuis Chassé

Op 2 februari van 10.00-13.00 uur kunt u kennismaken met de vrouwen die deelnemen aan Bouwen aan Burgerschap, het traject dat geïsoleerde vrouwen uit de Chassébuurt wegwijs maakt in werkend Nederland, met ondermeer taalcursussen, trainingen in sociale vaardigheden en sollicitatietrainingen. De echtgenoten leren hun vrouw helpen bij haar kennismaking met de buitenwereld.

De kosten bedragen twaalfduizend euro per vrouw, gefinancierd uit onder meer Europese fondsen. Het traject is georganiseerd in nauwe samenwerking met de Dienst Werk en Inkomen en staat in het licht van 'beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt', één van de voorwaarden voor een bijstandsuitkering. Daarmee is voor de cursisten een discussie met de echtgenoot over de wenselijkheid van deelname overbodig.

Stadsdeelwethouder Arco Verburg opent de bijeenkomst om 10 uur, Ahmed Aboutaleb is erbij en geeft zijn reactie. Programma vervolgens: performance cursisten, rondleiding en lunch. Tegelijkertijd wordt ook het buurthuis Chassé geopend. Van 13.00-16.00 uur is het feest.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 27-01-2006


nieuwspagina