Baarsjes Actueel - Week 9

27 februari t/m 5 maart 2006


De Baarsjes heeft de vriendelijkste receptiebalie

Alle honderd ondervraagde bewoners zijn tevreden over de receptiebalie van De Baarsjes, volgens onderzoek van de Dienst O+S. De receptiebalie staat met een 8,2 op nummer één van alle balies in de stadsdelen.

'Onze trainingen in klachtenbehandeling en klantgerichtheid helpen', constateert stadsdeelwethouder Mirjam Smeels (Dienstverlening). Eén op de vier bewoners kent het digitaal loket op de website van De Baarsjes en zestig procent wil het digitaal loket in de toekomst gaan raadplegen; alleen in beter gefortuneerde stadsdelen als Oud-Zuid en Centrum wordt dit aantal overtroffen. 'Wat ik nog verbeteren wil, zijn de doorlooptijden, de wachttijden en de openingstijden', zegt Smeels.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 01-03-2006Edelsmedenschool wordt Het Sieraad

De voormalige Edelsmedenschool krijgt een nieuwe naam: Het Sieraad. Woningcorporatie Ymere legt op dit moment de laatste hand aan de grondige renovatie van het rijksmonument aan de Postjesweg.


Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 23-02-2006

Het ROC Amsterdam neemt nog deze zomer Het Sieraad voor tweederde in gebruik als opleidingslocatie voor volwassenonderwijs. Daarnaast vestigt zich de Frank Sanders Akademie in het gebouw. Ook komt er horeca en is er plek voor kunstenaars en kleine ondernemers. De officiële opening van Het Sieraad is in september.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 24-02-2006Verkiezingsmanifestatie: lijsttrekkersdebat, juniorendebat, 1op1-debat

De verkiezingsmanifestatie begint op zaterdag 4 maart om 11.00 uur op het Mercatorplein.

De verkiezingsmanifestatie begint op zaterdag 4 maart om 11.00 uur op het Mercatorplein. Tot 15.00 uur zijn er één op één -debatten tussen de lijsttrekkers. Om 15.00 uur is het lijsttrekkersdebat onder leiding van Arnoud van Soest, voormalig journalist van het Amsterdams Stadsblad. Er is ook een debat met de jongste kandidaten van de politieke partijen, onder leiding van Joop Lahaise, eveneens voormalig journalist van het Amsterdams Stadsblad. Verder kunnen bezoekers gesprekken aangaan met de lijsttrekkers, die klaar staan met koffie en thee, voor de kinderen zijn er spelletjes en is er een dj aanwezig. Dit alles gebeurt in een grote tent die op het Mercatorplein staat.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 24-02-2006Kunstplaats 'Meneer De Wit' breidt uit

Vrijdag 3 maart van 16.00 tot 19.00 uur presenteert kunstenaarswerkplaats Meneer de Wit (Witte de Withstraat 10) zijn plannen voor het komende jaar. In het voorjaar start de uitbreiding van de ruimte aan de kop van de Witte de Withstraat met een aantal ateliers en drie studioruimtes.

Ymere, de eigenaar van de ruimte, laat zien hoe de ruimtes eruit komen te zien, en Arco Verburg, portefeuillehouder Kunst en Cultuur, vertelt over de betekenis van Meneer de Wit als publiekstrekker voor de Witte Ruijter. Het project De Witte Ruijter ondersteunt kunstenaars en galeries in de Witte de Withstraat en de Admiraal de Ruijterweg door goedkope galerie-atelierruimtes te subsidieëren. Meneer de Wit is een voortzetting van 'Het VoorBeeld', de kunstenaarswerkplaats die tot begin 2005 tweeënhalf jaar ondergebracht was in de voormalige Edelsmedenschool aan de overkant van de Postjesweg.


nieuwspagina