Baarsjes Actueel - Week 22

29 mei t/m 4 juni 2006


Graveren tegen fietsendiefstal

Inwoners van De Baarsjes die afgelopen vrijdag hun fietsen gingen graveren werden verwend, terwijl ze wachtten, met een hapje en een drankje.

Na het oprollen van een illegale fietsenhandelaar eind vorig jaar heeft een aantal organisaties de handen ineen geslagen om fietsendiefstal en illegale handel in het stadsdeel te voorkomen. De Baarsjes, Stadstoezicht, de politie, AFAC en de wijkregisseurs werken nu beter samen. Samen met Boomerang wordt een postkaart uitgegeven over 'hoe koop ik een eerlijke fiets', de Milieupolitie gaat nog vaker fietswrakken opruimen, er komt meer onderzoek naar illegale fietsenhandel en de AFAC grafeert gratis postcodes in fietsen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 31-05-2006


Opening van de tentoonstelling 'Denk Capoeira'

Op zaterdag 3 juni om 13.00 uur is de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Denk Capoeira' in de bibliotheek Mercatorplein. De expositie blijft hangen tot eind juni.

Het zijn foto's van kinderen die laten zien wat er in hun leefomgeving aan de hand is. Het zijn jongens en meisjes uit de achterstandswijken in de Braziliaanse stad Salvador. De kinderen tussen 9 en 14 jaar van de capoeiraschool 'Kinderen van de Opgaande Zon' gingen een week met tien fototoestellen op pad om hun leven te registreren en om te laten zien wat capoeira in hun leven betekent.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 31-05-2006


Ontmoetingsplek De Krijtmolen

Aan de Baarsjesweg 167 is de verbouwde ontmoetingsplek De Krijtmolen woensdag feestelijk geopend.


Mirjam Smeels onthult het gedicht van dichter Ernest R. Kramer (Foto: Ingrid Ferwerda)

Portefeuillehouder Mirjam Smeels (VVD) opende het buurtcentrum. Er waren drankjes, hapjes, live-muziek, een buikdanseres, dichter Ernest R. Kramer droeg zijn nieuwe gedicht over De Baarsjes voor en er waren spelletjes voor de kinderen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 31-05-2006


nieuwspagina