Baarsjes Actueel - Week 31

31 juli t/m 6 augustus 2006


Het grote Mercatorplein Kinderfeest

  Baarsjesdag 2006

De Baarsjesdag wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Het thema is: ‘Ontdek je Talent’.

Op zaterdag 16 september wordt het Mercatorplein omgetoverd in een talentendorp waar op iedere hoek en iedere straat iets te beleven is en talent zich presenteert.

De vrijwilligersorganisaties worden weer uitgebreid in het zonnetje gezet en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten, kennis nemen van de activiteiten van vele organisaties en genieten van talent op het gebied van muziek, dans, kunst en poëzie.

Natuurlijk kunnen zij ook hun eigen talenten benutten door stages of werk te vinden, want dit jaar staan er ook organisaties als Vacature Service Amsterdam en het Ondernemershuis op De Baarsjesdag.Wachtlijsten parkeervergunningen korter

De wachtlijst voor bewonersparkeervergunningen in De Baarsjes is teruggelopen naar zo'n drie maanden. Voor 1 februari 2006 was de wachttijd voor een bewonersvergunning zo'n anderhalf jaar (18 maanden).

Als eerste oorzaak noemt het stadsdeel de daling van parkeerdruk in de avond van 91 procent in 2004 naar 87 procent eind 2005.
Dit blijkt uit parkeertellingen. De Baarsjes heeft het zogenaamde 'vergunningenplafond' daarom naar boven bijgesteld. Om nog een redelijke parkeerdruk te houden kunnen nu maximaal 7470 bewoners een parkeervergunning krijgen en maximaal 830 bedrijven.

Eind 2006 zullen naar verwachting ook de eerste bedrijfsvergunningen weer worden uitgegeven. Het plafond hiervoor is momenteel nog overschreden. Een tweede reden voor de daling van de wachttijd is volgens het stadsdeel de opschoning van het vergunningenbestand en de intrekking van niet-betaalde vergunningen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 02-08-2006Oorkondes voor toegankelijkheid

Toegankelijk en vriendelijk voor invaliden. Daarom kreeg de vishandel Mop in de Jan Evertsenstraat verleden week donderdag een oorkonde en bloemen van de Stichting Gehandicapten Platform De Baarsjes.

Ook de dierenwinkel Het Natuurhuis aan de Postjesweg werd beloond door het Platform.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 02-08-2006


nieuwspagina