Baarsjes Actueel - Week 1

2 januari t/m 8 januari 2006


Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie 12 januari

Thema van de nieuwjaarsreceptie op 12 januari vanaf 17.00 uur in het stadsdeelkantoor is "creatief en ambachtelijk ondernemen"; in aanwezigheid van onder meer wethouder Laetitia Griffith (Economische Zaken).

De winnares van de Ymere-baarsjesbeurs 2005 Mandy Servais presenteert haar kledinglijn "Urban Nature"; na de prijs van een jaar geleden kwam haar prille loopbaan in een stroomversnelling.
Aanmelden: wim.de.graaf@baarsjes.amsterdam.nl

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 23-12-2005Pakkerd voor mevrouw Lioni en drie andere vuilvrijwilligers

De Baarsjes heeft vier vrijwilligers genomineerd die zich bekommeren om zwerfafval. De Stichting Nederland Schoon noemt ze ZwerfAfvalPakkers (ZAPs).

Mevrouw Lioni is één van de vier bewoners in De Baarsjes die een ZAP-speldje kregen. De anderen zijn mevrouw Theunissen en de heren Smit en Vinke. Zij kegen dit op 20 december om 11.00 uur van stadsdeelwethouder Arco Verburg, die hen ook de oorkondes uitreikte.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 28-12-2005Parkeren verandert in De Baarsjes

In De Baarsjes zijn vanaf 1 januari een paar belangrijke zaken veranderd op parkeergebied.

Download
hier de nieuwe parkeerfolder.De aanbiedtijden van grofvuil zijn veranderd

Per 1 januari 2006 wijzigt de tijd waarop bewoners van De Baarsjes hun grofvuil aan de straat mogen zetten. Het grofvuil mag dan vanaf 21.00 uur op de avond voorafgaand aan de inzameldag tot uiterlijk 7.30 uur in de ochtend op de inzameldag voor de deur aan de rand van de stoep worden neergezet.

Grote meubelstukken hoeven dan niet meer in alle vroegte op straat te worden gezet. Makkelijk als u hulp nodig heeft. Een ander voordeel is dat het grofvuil al aan de rand van de stoep staat als de ophaaldienst aan de ronde begint. Hierdoor hoeven de vuilniswagens niet nogmaals langs te komen om het later neergezette afval op te halen.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 28-12-2005

Zie ook:
milieu en recycling


nieuwspagina