Baarsjes Actueel - Week 14

3 april t/m 9 april 2006


Van plantsoen naar fraai plein

Het plantsoen aan de Postjesweg tussen de Kinkerbrug en café Confusion wordt geherprofileerd.De bestaande bomen worden verplaatst, er komt een terras aan het water dat trapsgewijs omhoog loopt en het gras verandert in bestrating. Het pleintje wordt omringt met hagen, een platsoen met een franse slag.
Het ontwerp is van Guido Hermans van Bureau Stadsruimte.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 05-04-2006Hudsonhof brengt bijeengesprokkeld ontwikkelingsgeld naar Marokko

Bewoners van ouderencentrum De Hudsonhof en deelnemers aan Surinaamse, Turkse en Marokkaanse bewonersorganisaties zijn verleden week vertrokken uit De Baarsjes om tweeduizend euro en vijftien rolstoelen naar Marokko te brengen.

Het geld hebben zij via loterijen en andere acties opgehaald voor ondermeer een weeshuis in FEZ, een instelling voor lichamelijk gehandicapten. De reizigers uit De Baarsjes bezoeken zorginstellingen en maken kennis met gemeenteraden. Woensdag 5 april om 21.30 uur haalt stadsdeelwethouder Arco Verburg hen op bij Schiphol. Tijdens bijeenkomsten in de Hudsonhof krijgen de Amsterdammers verslag.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 30-03-2006Opening Kentucky Fried Chicken

Kentucky Fried Chicken opende zaterdag 25 maart een nieuw restaurant in de Jan van Galenstraat. Deze vestiging heeft niet alleen een drivethru, maar ook een bestelraam aan het zwembad van het nieuwe Sportplaza. De opening stond de gehele dag in het teken van 'what do you do best.'

Iedereen die langskwam, kon kijken naar demonstraties van breakdancer Lucas Tijhof en zijn vrienden. Naast de optredens waren er de hele dag door activiteiten met promotieteams en aantrekkelijke aanbiedingen. Kinderen konden worden geschminkt en meedoen aan een kleurplatenwedstrijd.Oproep tot deelname Open Atelier Route de Baarsjes 2006

Kunstenaar in de Baarsjes? Doe dan mee! (Geen atelier, geen probleem)

  • vindt plaats za 30 sep & zo 1 okt
  • in 2005 is 14.000 euro aan kunst verkocht
  • Je beeld in catalogus/agenda, extra kopieën jouw pagina voor jezelf
Voor informatie/contact:
Wink Einthoven
020-622 6394
wink@freeler.nl


nieuwspagina