Baarsjes Actueel - Week 27

3 juli t/m 9 juli 2006


De fietspaden in de Jan Evertsenstraat worden vrijliggend

Deze zijn nodig omdat de Jan Evertsenstraat tot het Hoofdnet Fiets behoort en er relatief veel verkeersongelukken plaatsvinden. In 1998 heeft de straat al een grote opknapbeurt gehad. Toen was er nog geen aanleiding voor het aanleggen van vrijliggende fietspaden.

Op 18 juli kunnen tijdens een bewonersavond de bewoners en andere belanghebbenden hun reactie geven op het ontwerp. Om de overlast te beperken worden de fietspaden aangelegd als het GVB de tramrails moet vervangen. Dat gebeurt in het voorjaar van 2007. In september besluit de raad over het definitieve ontwerp van de straat.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 05-07-2006Een boek voor ieder kind van twee

Voortaan krijgt ieder kind dat in De Baarsjes woont en twee wordt van het stadsdeel een voorleesboek cadeau.

Het stadsdeel hoopt zo de taalvaardigheid van kinderen te vergroten. Momenteel wordt nog onderzocht of er een voorleesservice kan komen. Vrijwilligers lezen kinderen dan wekelijks een verhaaltje voor. Het hele project kost het stadsdeel de komende drie jaar 15.000 euro.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 05-07-2006Kleurrijk bezoek aan De Baarsjes

Vijftien studenten en promovendi uit verschillende delen van de wereld; van Duitsland tot de Verenigde Staten en van Kazakstan tot Kenia bezochten afgelopen dinsdag De Baarsjes.

Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg ontving hen. De studenten hebben een intensieve cursus gevolg over integratie en wilden weten hoe het in het stadsdeel gaat. De cursus maakt deel uit van het jaarlijkse Summer Institute on International Migration, Ethnic Diversitiy and Cities van de Universiteit van Amsterdam.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 05-07-2006


nieuwspagina