Baarsjes Actueel - Week 6

6 februari t/m 12 februari 2006


Mobiele Bus van De Combinatie Door De Chassébuurt

Vanaf 14 februari 2006 rijdt er een bus door de Chassébuurt die activiteiten voor jongeren van 10 tot 14 jaar organiseert. De bus rijdt als troost voor het een jaar lang gesloten zijn van speeltuin Plan West en jongerencentrum La Rainbow.

Zoals u weet is speeltuin Plan west en jongerencentrum La Rainbow een jaar lang gesloten. Jongeren kunnen tussentijds terecht in activiteitencentrum Augustinus en voor de kinderen is er na schooltijd een aanbod op dinsdag-, donderdagmiddag en zaterdag op de speelplaats van de Meidoorn. Op woensdag en vrijdagmiddag op het Kortenaerplein.

Helaas zijn de kinderen van 10 tot ongeveer 14 jaar, minder goed bedeeld. Het activiteitencentrum is net te ver weg voor deze leeftijdsgroep en het speeltuinaanbod trekt meer de jongere leeftijd. Daarom willen we totdat de nieuwbouw klaar is ook een aanbod voor deze leeftijdsgroep in de Chassébuurt creëren. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we rond de zomervakantie gebruik maken van de nieuwe locatie.

De afgelopen maanden hebben we in samenwerking met het stadsdeel een stadsbus verbouwd tot mobiel centrum. Samen met de kinderen hebben we deze ingericht en allerlei gezelschapsspelen gekocht. Ook kunnen kinderen in de bus computeren en een film kijken. Dit betekent dat de bus vanaf 7 februari in de Chassébuurt een aantal middagen per week een plekje gaat krijgen.

Dinsdag 17.00-19.00 uur: Kerkplein in de Chasséstraat.
Woensdag 17.00-19.00 uur: Kortenaerplein.
Donderdag 17.00-19.00 uur: v. Kinsbergenstraat (hoek Baarsjesweg).
Vrijdag 17.00-19.00 uur: Kerkplein in de Chasséstraat.

Heeft u vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De Combinatie, Chasséstraat 60, tel. 618 18 89

Bron: persbericht De Combinatie d.d. 06-02-2006Baan voor vrouw op cursus

Vijfentwintig vrouwen die de cursus Bouwen aan Burgerschap volgen mogen binnenkort met behoud van uitkering aan de slag. Dat zegt wethouder Ahmed Aboutaleb toe.

In De Baarsjes volgen ruim honderd vrouwen de cursus.
Deelname is verplicht, wie weigert wordt gekort op de uitkering.

Volgens de organisator van het project zouden zo´n tachtig van de honderd vrouwen niet meegedaan hebben als deelname niet verplicht was, maar zijn zij nu enthousiast en ondernemen zij activiteiten als taalles, computerles en fietsles.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 08-02-2006Informatiebijeenkomst deelraadsverkiezingen

In het kader van de komende deelraadsverkiezingen op 7 maart organiseert Turkse Ouderenvereniging EVIMIZ een informatiebijeenkomst op 10 februari vanaf 19.30 uur.

Wij willen graag alle parijen in De Baarsjes volop de gelegenheid geven om de idealen van hun partij uit te leggen aan het aanwezige publiek. Meer info: tel. 020-683 91 29

EVIMIZ, Hudsonhof, Hudsonstraat 5
Tijd: 19.30 uur - 22.00 uurParkeerplaatsen in garage onder Westermoskee voor ruim tachtig omwonenden

Het Dagelijks Bestuur vraagt de deelraad krediet te reserveren van 2,9 miljoen euro voor 81 parkeerplaatsen in de Piri Reis parkeergarage, die gebouwd wordt onder de Westermoskee. De garage wordt als eerste gebouwd; de bouw start eind februari.

In de parkeergarage komen naast parkeerplaatsen voor omwonenden, ook 95 plaatsen voor huurders van de ruim honderd woningen rondom de moskee bewoners (eigenaar Het Oosten). Bovendien koopt de Aya Sofya 62 plaatsen waar bezoekers van de moskee en de bedrijven hun auto kunnen parkeren.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 01-02-2006Bord tegen blowen is te koopBron: De Spits d.d. 08-02-2006

Het bord dat aangeeft dat rondom het Mercatorplein in Amsterdam een blowverbod geldt, kan nu ook op legale wijze worden verkregen.

Wie 90 euro betaalt, krijgt een exemplaar van het inmiddels felbegeerde bord in handen. De opbrengst van de actie gaat naar een goed doel.

Het blowverbod ging woensdag in. Al direct bleek het bord een collectors item. Meerdere exemplaren werden de afgelopen dagen gestolen. Stadsdeel De Baarsjes heeft nu besloten het bord te koop aan te bieden. Volgens een woordvoerder bestaat er veel interesse voor het bord.

Bron: De Telegraag d.d. 04-02-2006Man doodgeschoten

Een nog onbekende man is vrijdagavond doodgeschoten op de Baarsjesweg.

Het slachtoffer werd door meerdere kogels getroffen toen hij in een portiek stond.
Lange tijd bleef het lichaam van de man daar liggen alvorens de politie het lijk verwijderde. Wat de achtergrond van de schietpartij is en wie het slachtoffer is, is vooralsnog onbekend. De technische recherche van de politie onderzoekt de zaak.

Bron: De Telegraag d.d. 04-02-2006


nieuwspagina