Baarsjes Actueel - Week 23

5 juni t/m 11 juni 2006


Mogelijk extra rol parkeerwacht

Parkeerwachters in De Baarsjes krijgen mogelijk een extra taak als toezichthouder op straat. Het stadsdeel onderzoekt de mogelijkheid.

De controleurs zouden niet alleen op de parkeermeter moeten letten, maar ook op kleine ongemakken als losliggende stoeptegels, gaten in het wegdek en zwerfvuil.

Het onderzoek vloeit voort uit een zogeheten burgerinitiatief, waarmee bewoners van De Baarsjes een onderwerp op de agenda van de stadsdeelraad kunnen plaatsen. Het idee was afkomstig van Suzanna Voorhans. Zij deed eerder dit jaar mee aan de cursus Politiek betrokken, die afsloot met de opdracht een burgerinitiatief op te stellen en in te dienen.

Het voorstel moet de netheid op straat verbeteren, vertelt Voorhans over haar initiatief. 'Ik zie de parkeerwachters een paar keer per week voorbij komen slenteren. Ze letten alleen op de auto's. Waarom zouden zij niet meteen kunnen doorgeven dat er een straatlantaarn defect is of een stoeptegel los zit? Het zou de parkeerwachters ook goed doen. Ze zijn nu weinig geliefd bij de mensen en het lijkt mij eerlijk gezegd stomvervelend de hele dag alleen maar naar geparkeerde auto's te kijken.'

Het stadsdeel werkt het idee uit en neemt het mee in de gesprekken met nieuwe kandidaten voor parkeerbeheer. Het contract met de Parkeer Centrale Holland (PCH) loopt eind dit jaar af.

PCH wil graag verder in De Baarsjes en laat op voorhand weten geen moeite te hebben met een eventuele uitbreiding van het takenpakket. Rayonmanager Jeroen Siekman: 'Wij zijn een commercieel bedrijf. Alles wat wij extra voor het stadsdeel kunnen doen, daar willen we graag over praten.'

Bron: Het Parool d.d. 10-06-2006Man neergestoken in Jan Evertsenstraat

Een ruzie is gisteravond uitgelopen op een steekpartij.

Het slachtoffer vluchtte een restaurant binnen, zakte daar in elkaar en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
Over de aanleiding en de daders tast de politie nog in het duister.

Bron: Het Parool d.d. 07-06-2006Vrouw geschept door motor bij oversteken

Bij een aanrijding op de Postjesweg is zondagavond een twintigjarige vrouw ernstig gewond geraakt.

Het slachtoffer wilde oversteken en kwam voor een motor terecht. De vrouw moest met hoofdletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De bestuurder van de motor raakte niet gewond.

Bron: Het Parool d.d. 06-06-2006


nieuwspagina