Baarsjes Actueel - Week 45

6 november t/m 12 november 2006


Bomen Van Spilbergenstraat

Een deel van het aantal bomen in de Van Spilbergenstraat wordt gekapt. Het betreft negen bomen die gevaarlijk zijn door ziekte of instabiliteit.


Foto: Erwin Rog d.d. 28-02-2006

Er wordt een nieuwe soort teruggeplant, waarschijnlijk de Gleditsia of Spohoro. De wortels van de bomen zorgen voor het opkomen van stoeptegels. Een aantal bewoners van de straat protesteerden tegen het kappen van de bomen omdat ze gezond zijn. Gezonde bomen blijven ondanks dat ze zorgen voor overlast.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 08-11-2006Verkiezingsbijeenkomst voor Baarsjesbewoners

De Tweede Kamer in De Baarsjes

Prominente kandidaat-kamerleden waaronder Tofik Dibi (GroenLinks), Samira Abbos (PvdA), Sadet Karabulut (SP) en Wiet de Bruijn (VVD) komen 9 november naar De Baarsjes voor een verkiezingsbijeenkomst. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek en Marokkaans/Nederlandse vereniging Kantara in samenwerking met de stadsdeelraad De Baarsjes. Het doel is om bewoners te helpen bij het uitbrengen van een weloverwogen stem.

De Tweede Kamerverkiezingen zijn belangrijk voor wat er in de buurt gebeurt. Over onderwerpen als veiligheid, zorg en onderwijs wordt door de landelijke politiek beslist. Maar de gevolgen van die beslissingen spelen zich af op buurtniveau.

Op de verkiezingsbijeenkomst “De Tweede Kamer in De Baarsjes” praten Baarsjesbewoners met politici over onderwerpen op landelijk en op buurtniveau. En de politici van verschillende partijen gaan ook met elkaar in debat, zodat bezoekers aan het eind van de avond weten wie er het best bij zijn eigen voorkeuren past.

De avond begint om 19:45 met een spetterend optreden van Salsaband Sonasi. Regiohoofd Erica Schoen van de Openbare Bibliotheek opent de avond; stadsdeelvoorzitter Verburg geeft op prikkelende wijze het startschot voor het debat. Daarna vinden drie debatrondes plaats over veiligheid, zorg en welzijn. De bijeenkomst wordt afgesloten om 21.45 uur. De verkiezingsbijeenkomst vindt plaats in de bibliotheek op het Mercatorplein.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 03-11-2006

Zie ook:
Verkiezingsdebat in Bibliotheek MercatorpleinBewonerspanel over veiligheid leidt tot eerste acties

Het Dagelijks Bestuur wil twee belangrijke punten die uit het digitale bewonerspanel over veiligheid naar voren zijn gekomen snel aanpakken.

Veel bewoners uit het panel geven aan dat goede straatverlichting het gevoel van veiligheid versterkt. Daarom worden binnenkort buurtschouwen met bewoners gehouden om te bekijken op welke plaatsen de straat beter verlicht moet worden. Ook agressie op straat is een belangrijk aandachtspunt. Het Dagelijks Bestuur denkt nog na over snel zichtbare acties.

Van het bewonerspanel voelt tachtig procent van de bewoners zich veilig. Goede straatverlichting en levendigheid op straat dragen bij aan een veilig gevoel op straat, groepen jongeren, vandalisme en veel grofvuil en vuilnis op straat versterken het onveilige gevoel en geven overlast. 

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 02-11-2006


nieuwspagina