Baarsjes Actueel - Week 32

7 augustus t/m 13 augustus 2006


Reinigers trainen zich fit

Meer bewegen en gezonder eten: reinigers van stadsdeel De Baarsjes gaan voor een actieve levensstijl. Onder deskundige begeleiding zijn ze gestart met joggen en bewegingoefeningen in het Rembrandtpark. Wethouder Ab cherribi (Stadsdeelwerken) ondersteunt de actie en trainde een keer zelf mee.

Om de gezondheid gunstig te beïnvloeden en toekomstig arbeidsverzuim voor te zijn, constateerde het stadsdeel na onderzoek dat bij een aantal medewerkers van de Reiniging zowel cholesterolgehalte, gewicht als bloeddruk omlaag zou moeten. ZoŽn 35 medewerkers deelden die conclusie en gaven zich vrijwillig op voor een intensief, langdurend, trainingsprogramma om dat voor elkaar te krijgen.

De bedrijfsarts, diëtisten en fysiotherapeuten begeleiden de reinigers gedurende ruim een jaar om bewust gezond te eten, meer te bewegen en af te vallen. De reinigers worden zowel groepsgewijs als individueel gecoached. Een stappenteller meet de dagelijkse beweging en het eten in de kantine wordt gezonder.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 02-08-2006Splitsingbeleid verlengd

Het splitsingbeleid voor particuliere huurwoningen onder de huurtoeslaggrens wordt wederom met éen jaar verlengt.

Het huidige beleid houdt in dat huiseigenaren die een pand met kleine woningen willen splitsen in appartementsrechten, de helft van de woningen moeten samenvoegen om grotere woningen te creëeren. Tot nu toe heeft het beleid geleid tot 139 (grotere) woningen in De Baarsjes.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 02-08-2006


nieuwspagina