Baarsjes Actueel - Week 19

8 mei t/m 14 mei 2006


Rembrandtpark door lens van bewoners

Foto's van het Rembrandtpark gemaakt door bewoners van de omliggende buurten hangen vanaf 14 mei tentoongesteld in Galerie De Stoker in de Witte de Withstraat.

Volgens De Vrienden van het Rembrandtpark toont de expositie ´de schoonheid van en de bedreigingen voor het Rembrandtpark´. Er moet een Rembrandtparkbewustwording teweeggebracht worden bij burgers én beleidsmakers. Wellicht dat zo de plannen voor een weg door de zuidzoom van het paark in de kast blijven liggen.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 10-05-2006

Zie ook:
Events 2006 --> Focus op het rembrandtparkDiscussie over Admiralenblok

Het Wijkplatform Chassébuurt houdt dinsdagavond 16 mei een informatieavond voor bewoners van het Admiralenblok.

Volgens het platform verkeren bewoners in onzekerheid over de mogelijke sloop van hun huis; zij hebben een brief ontvangen waarin staat dat begin 2007 de sloop van het blok begint.

Volgens bewonersorganisatie SASH mag niet enkel op basis van het Stedenbouwkundig Programma van Eisen worden gesloopt. Op de avond in buurthuis Chassé zijn Ymere en het stadsdeel aanwezig. Aanvang half acht.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 10-05-2006Wachten in portiek: 50 euro boete

De Amsterdamse Katia Maria Da Silva kan het nog altijd niet bevatten. Een overijverige agent legde haar onlangs een boete van vijftig euro op. De reden: ze had niet in een portiek aan de Jan Eversenstraat op de tram mogen wachten.

Volgens de politie heeft Da Silva een strafbaar feit gepleegd omdat ze zich 'zonder redelijk doel' in het portiek zou hebben opgehouden. In dit deel van stadsdeel De Baarsjes werden onlangs maatregelen tegen overlast van groepen hangjongeren in het leven geroepen. Maar de 37-jarige Amsterdamse is zich van geen kwaad bewust. Da Silva: 'Het waaide die avond erg hard, daarom besloot ik niet bij de tramhalte maar in het portiek op lijn 13 te wachten. Er hangt nergens een bord waaruit blijkt dat dit verboden is.'

Bron: De Telegraaf d.d. 11-05-2006


nieuwspagina