Baarsjes Actueel - Week 2

9 januari t/m 15 januari 2006


Nieuwe Baarsjesborrel

Op donderdag 12 januari 2006 vanaf 20.30 uur

Lokatie: café Knibbel Knabbel Knuisje, Jan Evertsenstraat 143, Tel.: 020-6186705Gratis cursus politiek

Bewoners van De Baarsjes krijgen een gratis cursus 'Politiek Betrokken', waardoor zij in vijf avonden kunnen leren hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale politiek.

De cursus wordt gegeven in het stadsdeelkantoor vanaf 13 februari van 19.30 tot 22.00 uur.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 04-01-2006Drie mensen ziek door koolmonoxide

Drie bewoners van de Van speijkstraat zijn maandagmiddag 2 januari opgenomen in een ziekenhuis nadat zij onwel waren geworden door koolmonoxide.

De brandweer constateerde een hoge concentratie koolmonoxide in de woningen op de tweede en derde etage. De oorzaak is nog onbekend.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 04-01-2006Arrestatie illegale fietsenhandelaar

In de Van Speijkstraat heeft de politie vrijdagavond 30 december in een woning een 49-jarige man gearresteerd op verdenking van grootschalige fietsendiefstal en heling. Ruim 120 fietsen, honderden onderdelen, gereedschappen, een auto en inbrekerswerktuig werden in beslag genomen.

De aanhouding vond plaats nadat medewerkers van de milieupolitie en het stadsdeel meldden dat er vreemde praktijken in de straat plaatsvond met grote hoeveelheden fietsen. Een buurtonderzoek leidde naar de woning van de verdachte. Voor zijn huis stonden de fietsen rijen dik opgesteld. Rechercheurs ontdekten tientallen gestolen fietsen en onderdelen in en voor de woning van de verdachte. Door de grote hoeveelheis tweewielers, fietsonderdelen, gereedschappen en opslagdozen was de woning nauwelijks te betreden. Het team sluit niet uit dat de man ook elders in Nederland actief was met zijn illegale praktijken.

Het onderzoeksteam trof in de auto van de man professioneel gereedschap aan dat voornamelijk gebruikt wordt om sloten open te knippen of te slijpen. De auto, door agenten van de technische ongevallendienst omschreven als levensgevaarlijk, werd ook in beslag genomen. De auto had bijvoorbeeld geen brandstoftank meer maar hiervoor in de plaats een jerrycan met brandstof. Tuinslangen die dwars door de auto liepen voorzagen de motor van brandstof.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 04-01-2006Vrij dansen dansen in De Tulp

Kom vrij dansen dansen op 14 en 28 januari, 11 en 25 februari, 11 maart en 1 april van 20.00 tot 23.30 uur.

Entree 4 euro.
Adres: buurtcentrum De Tulp, Postjeskade 200, tel. 020 - 61 25 642Uitnodiging 17 januari: Kiezen uit drie verkeersborden blowverbod

Op 17 januari om 15.30 uur kunnen jongeren, bewoners, ondernemers en andere betrokkenen kiezen uit drie ontwerpen voor het verkeersbord dat het verbod op blowen duidelijk maakt. Het wordt een nieuw icoon, want er bestaat voor zover nog geen verkeersbord dat blowen verbiedt, omdat eerdere verboden hele gemeenten betreffen.

Het blowverbod in De Baarsjes is voorlopig voor een jaar en beperkt tot een klein gebied waar een aantoonbaar verband staat tussen blowen en jongerenoverlast: het Mercatorplein, de Hudsonstraat en enkele naburige straten.

Meedoen aan dit pretest? Geef uzelf op bij E.Raap, telefoon 589 27 83.

Zie ook:
Baarsjes wil 1 februari beginnen met blowverbod Mercatorplein e.o. (d.d. 23-12-2005)


nieuwspagina