Baarsjes Actueel - Week 15

10 april t/m 16 april 2006


Oproep edelsmeden

Momenteel wordt de voormalige Edelsmedenschool grondig gerenoveerd. Het rijksmonument dat 'Het Sieraad' zal gaan heten wordt nog deze zomer door het ROC in gebruik genomen als opleidingsloctatie voor volwassenenonderwijs.

Daarnaast vestigt zich de Frank Sanders Musical Academie in het gebouw. Ook komt er horeca en is er plek voor kunstenaars en kleine ondernemers. Woningcorporatie Ymere is eigenaar van het pand en zal ter gelegenheid van de opening een publicatie uitbrengen. Daarin wordt aandacht besteed aan de verbouwing en aan de nieuwe bestemming van het gebouw. Maar er wordt ook ruimschoots teruggeblikt op het verleden van de Edelsmedenschool.


Bouw Edelsmedenschool 1921

Bent u als docent, leerling of anderzins betrokken geweest bij de Edelsmedenschool en wilt u hierover iets vertellen, of bent u in het bezit van beeldmateriaal (bijv. klassefoto's) dan zou Ymere graag met u in contact komen.

U kunt bellen naar Dorry Bakker van Ymere: 020-555 91 34 (ma t/m do) of haar een email sturen:
d.bakker@ymere.nl

Bron: Weekblad De Echo d.d. 05-04-2006

Zie ook: Voormalige Edelsmedenschool krijgt terras en rolstoelhelling (d.d. 09-12-2005)
PvdA en VVD vinden elkaar in De Baarsjes

Ook de komende vier jaar willen de PvdA en de VVD samen aan het roer staan van stadsdeel De Baarsjes.

Lijsttrekkers Arco Verburg van de PvdA en Mirjam Smeels van de VVD hebben bekend gemaakt dat zij overeenstemming hebben over het beleid van de komende vier jaar. Nu gaan zij praten over de verdeling van de samenstelling van het dagelijks bestuur en de verdeling van de portefeuilles. De partijen willen deze gesprekken op 18 april hebben afgerond. De PvdA en de VVD zijn samen goed voor elf van de zeventien zetels in de deelraad.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 05-04-2006Vijf boetes in een maand voor blowers

Ook de komende vier jaar willen de PvdA en de VVD samen aan het roer staan van stadsdeel De Baarsjes.

Het blowverbod heeft to nu toe vijf boetes opgeleverd. Tijdens de dagelijkse surveillances en speciale controles zijn ook enkele boetes voor hangen in portieken verstrekt. 'Het is rustig in dit gebied', constateert de politie.

Volgens een woordvoerder van stadsdeel De Baarsjes storen buurtbewoners zich nog amper aan overlastgevende blowende jongeren. Ook blijven de blowverbodsborden, waar dieven het in de eerste week op hadden voorzien, op hun plek staan. De media-aandacht heeft gewerkt, denkt het stadsdeel. Aftredend stadsdeelvoorzitter Henk van waveren: 'Het menselijk geheugen is echter kort en het weer wordt hopelijk goed, dus de politie blijft intensief controleren.'

Volgens het stadsdeel zijn inwoners van De Baarsjes op de hoogte van het blowverbod. De boetes zijn uitgedeeld aan mensen van buiten Amsterdam. Eén Amerikaan werd op de bon geslingerd. Overtreding van het blowverbod kost vijftig euro. Bron: Weekblad De Echo d.d. 05-04-2006Herdenking bij kruismonument ook voor buitenwacht

Ook de komende vier jaar willen de PvdA en de VVD samen aan het roer staan van stadsdeel De Baarsjes.

Het Comité 4/5 mei nodigt dit jaar nadrukkelijk ook mensen van buiten het stadsdeel uit om deel te nemen aan de dodenherdenking in De Baarsjes. Met name wordt daarbij gedacht aan mensen die zich emotioneel betrokken hebben getoond bij de discussie over de vervanging van het kruismonument.

De herdenking begint dit jaar om kwart voor zes in de Joop Westerweelschool op het Balboaplein. Om zeven uur gaan de deelnemers naar het monument aan de Postjesweg. Hier worden kransen gelegd. Om half acht gaat de stoet naar het kruismonument dat nu op het Columbusplein staat. Hier wordt de taptoe gespeeld, twee minuten stilte in acht genomen en leggen mensen kransen. Napraten kan vanaf acht uur in de Joop Westerweelschool.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 05-04-2006Oproep tot deelname Open Atelier Route de Baarsjes 2006

Kunstenaar in de Baarsjes? Doe dan mee! (Geen atelier, geen probleem)

  • vindt plaats za 30 sep & zo 1 okt
  • in 2005 is 14.000 euro aan kunst verkocht
  • Je beeld in catalogus/agenda, extra kopieën jouw pagina voor jezelf
Voor informatie/contact:
Wink Einthoven
020-622 6394
wink@freeler.nl


nieuwspagina