Baarsjes Actueel - Week 50

11 december t/m 17 december 2006


Rolstoelvriendelijker stadsdeel

Het rapport dat Stichting Gehandicapten Platform De Baarsjes schreef over toegankelijkheid in De Baarsjes is goed ontvangen in de raadscommissie.

Jill Ford, de voorzitter van GPB, denkt dat de blinde vlek die politici en ambtenaren hadden op het gebied van toegankelijkheid voor gehandicapten hiermee een beetje verholpen is. 'De ogen zijn geopend. De raad heeft bijna alle verbeteringen aangenomen.'En dat waren er nogal wat. In het rapport wordt de aandacht gevestigd op vergeten rolstoelafritten, bloembakken op verkeerde plekken, parkeervakken waar containers staan, hoge drempels, blinde geleideringen en nieuwbouw.
Ford: 'Nu de woningbouwverenigingen nog. Er worden te weinig rolstoelvroendelijke woningen gebouwd.'

Bron: Weekblad De Echo d.d. 13-12-2006Weer poging tot overval coffeeshop

Twee gemaskerde mannen hebben in de nacht van zondag op maandag een poging gedaan een coffeeshop in de Chasséstraat in De Baarsjes te overvallen.

De overvallers drongen rond 01.30u de zaak binnen en eisten met een vuur- en een steekwapen in de hand geld. Een personeelslid wist alarm te slaan, waarop de daders met de staart tussen de benen, en zonder buit vertrokken.

De aanwezigen in de coffeeshop kwamen met de schrik vrij. De recherche van District West neemt de overval onderzoek. Vorige week was een coffeeshop in de Tolstraat (De Pijp) ook al doelwit van een poging tot overval.

Bron: AT5 d.d. 11-12-2006


nieuwspagina