Baarsjes Actueel - Week 46

13 november t/m 19 november 2006


Verkiezingsbijeenkomst in De Baarsjes

Op woensdag 15 november a.s. organiseert het CDA De Baarsjes een verkiezingsbijeenkomst met het CDA Tweedekamerlid dhr. Coskun Cörüz. Deze bijeenkomst vindt plaats in gebouw Westerwijk, Adm. De Ruijterweg 148 te Amsterdam en begint om 19.30 uur. Ontvangst vanaf 18.30 uur met hapjes.

Tweede spreker tijdens de bijeenkomst is mw. Rena Netjes, docente Arabisch, publiciste over de Arabische wereld ( in o.a. Elsevier ) en duo-raadslid voor het CDA, gemeenteraad Amsterdam. Het onderwerp zal zijn: De rol van de media in het islamdebat.

Bron: Persbericht CDA De Baarsjes'Moskee staat er echt nog lang niet'

Het is volstrekt onduidelijk of de Westermoskee ooit nog wordt gebouwd. Een uitspraak van de rechter heeft geen enkele verbetering gebracht in de verstoorde verhoudingen.

''De moskee staat er echt nog lang niet,'' stelt een woordvoerder van woningbouwvereniging Het Oosten die de Milli Görüs -moskee met beleggingsmaatschappij Manderen B.V. zou bouwen in De Baarsjes. ''Wij gaan alleen verder als het vertrouwen wordt hersteld. Maar daar is heel veel voor nodig.''

De Amsterdamse rechtbank oordeelde gisteren dat niet oud-directeur Üzeyir Kabaktepe, die het megaproject dertien jaar lang leidde, maar Ülcer Dag de rechtmatige directeur is van Manderen.

Dag werd begin oktober aangesteld als directeur, nadat Kabaktepe, volgens hem op onrechtmatige wijze, was afgezet. Het Oosten zegde daarna de samenwerking op, onder meer omdat men vermoedde dat Dag een conservatieve religieuze koers wilde gaan varen. Maar volgens Dag is na de uitspraak 'alles weer in orde.' Nu duidelijk is wie leiding geeft aan Manderen B.V., zijn de partijen weer in gesprek, stelt hij.

Het Oosten doet dat af als onzin. Een nog te voeren gesprek met Dag moet duidelijkheid scheppen. ''Wij willen dat het volstrekt helder is welke koers de moskee gaat varen.'' Dag ontbeert nu elk vertrouwen van Het Oosten. ''We moeten maar eens kijken hoe hij denkt dat dat kan worden teruggehaald,'' aldus de woningbouwvereniging.

Bron: Het Parool d.d. 10-11-2006

Zie ook:
Kort geding Westermoskee op 27 okt (d.d. 17-10-2006)


nieuwspagina