Baarsjes Actueel - Week 42

16 oktober t/m 22 oktober 2006


Conflict bouw Westermoskee loopt op

Het conflict over de bouw van de Westermoskee in de Baarsjes loopt steeds verder op. De conservatieve Turks-islamitische stichting Milli Görüs wil geen Raad van Toezicht (RvT).

Voorzitter Ucler Dag zei dat maandag tijdens een iftar-maaltijd in de Aya Sofia Moskee. De RvT moet straks de gang van zaken bij de Westermoskee controleren en daarmee de liberale koers waarborgen. Dag wil echter niet de inmenging van een niet-islamitisch orgaan in het moskeebestuur. Donderdag praat Dag over de ontstane problemen met woningcorporatie Het Oosten.

Bron: AT5 d.d. 18-10-2006Kort geding Westermoskee op 27 okt

Het kort geding dat oud-directeur Üzeyir Kabaktepe heeft aangespannen tegen Manderen BV dient 27 oktober bij de rechtbank.

Manderen BV is de beleggingsmaatschappij die met De Baarsjes de Westermoskee bouwt. Kabaktepe pikt het niet dat hij zomaar van zijn plaats is gestoten. Zijn rol is middels een coup overgenomen door Ucler Dag, voorzitter van de Aya Sofia. Als gevolg van de machtsovername trok woningcorporatie Het Oosten zich onlangs terug uit het project. Daardoor is de bouw van de moskee stil komen te liggen. Het is nog onduidelijk of het na het kort geding weer wordt hervat.

Bron: AT5 d.d. 17-10-2006

Zie ook:
Bouw Westermoskee Amsterdam opgeschort (d.d. 09-10-2006)
Zie ook: Impressie van de Westermoskee
Chat uitlaatklep bij discriminatie

Jongeren in stadsdeel De Baarsjes die zich gediscrimineerd voelen, kunnen binnenkort hun hart luchten op een speciale chatbox op internet.

Uit onderzoek blijkt dat vooral jongvolwassenen zich gediscrimineerd voelen. Ook homosexuele bewoners (34%), moslims (29%) en allochtonen (28%) maken hier melding van.

Bron: De Telegraaf d.d. 17-10-2006Kantara organiseert samen met Present: "De Baarsjes in Beweging voor Elkaar!"

Eens één keertje kijken of vrijwilliger zijn iets voor jou is? Of gewoon altijd al meer willen weten over de werkwijze van Present en Kantara? Kom naar de Iftar-maaltijd en/of Present-presentatie op 19 oktober in de Hudsonhof!

Stichting Present Amsterdam bemiddelt tussen nieuwe en bestaande groepen mensen die zich eenmalig willen inzetten voor een ander mens in nood en de vraag die daarnaar is vanuit maatschappelijke organisaties. Het gaat telkens om eenmalige zinvolle klussen voor mensen met onvoldoende steun en support.

Vrijwilligersvereniging Kantara (= Arabisch voor ‘brug’) werkt via diverse projecten in en om de Baarsjes en wil bruggen slaan tussen mensen van diverse culturen. Kantara ondersteunt dit nieuwe positieve initiatief en sponsort samen met Present de Iftar-maaltijd van deze avond in de Hudsonhof. Deze maaltijd wordt verzorgd met hulp van vrijwilligers via beide organisaties.

Donderdagavond 19 oktober vanaf 17.30 uur, Hudsonhof, de Baarsjes, Amsterdam.

Present Amsterdam, www.stichtingpresent.nl, email: presentamsterdam@hotmail.com, tel. 020 6127066 & Kantara, www.kantara-brug.nl, email: kantara@quicknet.nl, tel: 020 - 6892291Toneelvoorstelling: Rik Rikken: Ballon

Op 31 oktober is er weer een toneelvoorstelling voor alle kinderen uit de Postjesbuurt van 2 tot 6 jaar. Rik Rikken poppentheater speelt Ballon. Aanvang 10.30 uur, Corantijnstraat 4.

Een leuke gelegenheid om een te komen kijken op de Corantijnschool! Meer informatie over de voorstelling op
www.vanaf2.nl
Aanmelden graag voor 25 oktober op 020-6184430 (tussen 9.00 en 12.00 uur).
Organisatie: Oudergroep Corantijn en OBS Corantijn.


nieuwspagina