Baarsjes Actueel - Week 8

20 februari t/m 26 februari 2006


Auto Blowverbod in De BaarsjesFoto: Ingrid Ferwerda
  Onder het toeziend oog van de lokale en landelijke pers hebben Marijke Vos en Maarten van Poelgeest vandaag het nieuwe auto blowverbod bord in De Baarsjes onthuld.

GroenLinks De Baarsjes heeft symbolisch een auto blowverbod ingesteld op het kruispunt Admiraal de Ruiterweg - Witte de Withstraat. Op dit drukke kruispunt rijden veel vrachtauto's die de lucht sterk vervuilen. GroenLinks vindt dat sterk vervuilende auto's uit de stad geweerd moeten worden. Een verbod op vuile auto's is niet alleen nodig in De Baarsjes, maar in heel Amsterdam binnen de A10. Bewoners van De Baarsjes kunnen het bord bestellen via de website van GroenLinks.

Voor meer informatie: Coos Hoebe, GroenLinks De Baarsjes, 020 - 6168401, 06-3009 3979Bron: Persbericht GroenLinks De Baarsjes d.d. 22-02-2006Minaret Westermoskee wordt 42 meter

De arbitragecommissie vindt dat de minaret van de Westermoskee 42 meter hoort te worden. De uitspraak is bindend, hebben bewonersvereniging BORT, stadsdeel De Baarsjes, woningcorporatie Het Oosten en moskee Aya Sofya afgesproken.

Het commissierapport: 'Concluderend komt de commissie tot het oordeel dat een hoogte van de minaret van 42 meter is aan te bevelen en dat zo'n hoogteaccent op deze plek goed past'. De commissie vindt dat de minaret niet lager moet worden: 'Wij kunnen niet anders dan tot de conclusie komen, dat dit wel degelijk ernstig afbreuk doet aan de compositie van het geheel.'De bouwlocatie is een bijzondere plek, vindt de commissie. 'Evenals een aantal andere locaties aan de Kostverlorenvaart, ligt hier een kans voor een bijzondere invulling.'

Op dinsdag 28 februari, vanaf 16.00 uur, geeft minister Donner samen met wethouder Stadig het startschot voor de bouw. Die begint met een parkeergarage van twee verdiepingen voor 238 auto's, die onder de moskee komt en onder het plein dat de moskee omringt. Ook komen er 111 huurwoningen en ruim 2000 vierkante meter aan winkel-, kantoor- en bedrijfsruimte.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 17-02-2006

Zie ook:
Uitnodiging start bouw westermoskee (d.d. 14-02-2006)


nieuwspagina