Baarsjes Actueel - Week 47

20 november t/m 26 november 2006


Toch subsidie kickboksers Baarsjes

De Baarsjes gaat toch door met het verstrekken van subsidie aan het kickboksproject van Nourdin el Otmani. Dat heeft een woordvoerder van het stadsdeel maandag laten weten.

De sportschool had vorige week een brief gekregen waarin stond dat het stadsdeel de subsidie van 30.000 euro per jaar zou stopzetten. In de sportschool kunnen jongeren uit De Baarsjes voor weinig geld terecht om te leren kickboksen.
Woensdag gaan beide partijen om de tafel zitten.

Bron: AT5 d.d. 20-11-2006Slagerij Overdevest vijftig jaar

De Amsterdamse leverworst, gerookte osseworst, pekelvlees en gelardeerde lever. Bij slagerij Overdevest haal je vijftig jaar goed vlees.


Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 16-11-2006

De broers Chris en Eric Overdevest, lid van het worstmakersgilde, is het slagersvak met de paplepel ingegoten. Hun ouders begonnen in 1956 op het Mercatorplein. Nog steeds worden bij de slagerij ambachten geleverd van recepten van 50 jaar geleden. Donderdag bestond de zaak vijftig jaar, dit jubileum werd met gratis patéproeven gevierd.

Slagerij Overdevest, Jan Evertsenstraat 134

Bron: Weekblad De Echo d.d. 22-11-2006Informatie avond Corantijnschool

Op dinsdagavond 21 november van 20.00 tot 22.00 uur is er een informatie avond in de Corantijnschool, Corantijnstraat 4 te Amsterdam.

Op deze avond zal de directeur Minke Westveer over de school vertellen en ouders met kinderen op de Corantijn over hun ervaringen met de school spreken. De oudergroep streeft - met succes - onder het motto 'Corantijn, samen naar de buurtschool' naar een kleurrijke buurtschool in de Postjesbuurt.

Als u 21 november niet kunt, dan is een individuele kennismaking en/of rondleiding met Minke Westveer mogelijk.
Aanmelden voor de informatieavond mag, maar hoeft niet, op 020-6184430 (bij voorkeur tussen 9.00 en 12.00 uur; ook voor individuele afspraken)
Organisatie: OBS Corantijn en Oudergroep Corantijn.Overlast verplaatst door blowverbod

Het blowverbod op het Mercatorplein (De Baarsjes) heeft de overlast niet opgelost, maar verplaatst naar andere pleinen in De Baarsjes. Dat concludeert het buurtwerk op het Columbusplein.

Ondernemers en bewoners van het Mercatorplein lijken wel tevreden over het effect. Buurtbewoners van het Columbusplein klagen echter steeds vaker over hangjongeren en alcoholisten die voorheen op het Mercatorplein rondhingen.

Het stadsdeel erkent de problematiek, maar vindt niet dat dit het gevolg is van het blowverbod. Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg belooft wel dat de problemen worden aangepakt.

Bron: AT5 d.d. 17-11-2006

Zie ook:
Bord tegen blowen is te koop (d.d. 04-02-2006)Inzet stadsdeel: Chassékerk niet slopen

De Chassékerk blijft mogelijk behouden voor de buurt nu de parochie (eigenaar van de kerk) en woningcorporatie Ymere onder voorwaarden akkoord gaan met een drietal behoudvarianten.

Het stadsdeel werkt aan verschillende nieuwe gebruiksmogelijkheden voor de Chassékerk. Inzet is behoud van de kerk (zoals in 2002 afgesproken in het stedelijk vernieuwingsplan). De drie behoudvarianten zijn:
  • Begeleid wonen in combinatie met een gymzaal
  • Begeleid wonen in combinatie met een sociaal maatschappelijke functie
  • Invulling met woningen, sociale ouderenwoningen of studentenwoningen
Medio januari worden de drie behoudvarianten aan de buurt gepresenteerd. Dan ook krijgen de parochie en Ymere de kans hun nieuwbouwvoorstellen te tonen. Doel van de presentatie is het verzamelen van argumenten bij de verschillende varianten. Tijdens de raadscommissie Wonen, dinsdag 21 november, worden de drie varianten eerst voorgelegd aan de raadscommissie Wonen.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 10-11-2006

Zie ook:
Toch sloop Chassékerk? (d.d. 01-06-2005)


nieuwspagina