Baarsjes Actueel - Week 34

21 augustus t/m 27 augustus 2006


Nomineer een vrijwilliger!

Kent u een vrijwilliger of organisatie die wel €500,- kan gebruiken? Tot 1 september kunt u iemand of een organisatie voordragen voor de vrijwilligersprijs De Baarsjes 2006.

Stadsdeel de Baarsjes reikt in 2006 voor de derde keer een vrijwilligersprijs uit voor het meest opvallende en inspirerende vrijwilligersproject in het stadsdeel. Aan deze prijs is naast de eer en een beker een geldbedrag van € 500,- verbonden. Het motto van de vrijwilligersprijs is ‘Tijd om mee te doen!’, waarmee benadrukt wordt dat bewoners in de Baarsjes die vrijwillig hun tijd in de buurt steken veel lof verdienen. In 2005 won MAJO voetbaltoernooi de prijs voor de voetbaltoernooien die de Joodse  en Marokkaanse bruggenbouwers organiseerden in de Baarsjes.

Criteria vrijwilligersprijs 2006
Organisaties in stadsdeel de Baarsjes die met vrijwilligers werken kunnen meedingen naar de vrijwilligersprijs door een project in te dienen dat heeft plaatsgevonden in 2005 of de eerste helft van 2006. De volgende criteria gelden voor het vrijwilligersproject:
 • Het moet gaan om écht vrijwilligerswerk, waar geen betaling tegenover staat (er mag wel een onkostenvergoeding betaald worden)
 • Het project is aansprekend en kan daardoor anderen op positieve ideeën brengen
 • Het project zet zich in voor bewoners van stadsdeel de Baarsjes, brengt verschillende groepen bewoners met elkaar in contact of betrekt doelgroepen die moeilijk bereikbaar zijn


 • Projecten en organisaties kunnen zich tot 1 september 2006 inschrijven voor de Vrijwilligersprijs de Baarsjes. Ook kunt u projecten of organisaties nomineren. Uit de inzendingen worden 3 projecten genomineerd. Een deskundige jury zal deze 3 projecten nader onder de loep nemen en maakt de winnaar bekend tijdens de Baarsjesdag op zaterdag 16 september 2006. Met de geldprijs van € 500,- wordt de organisatie ondersteund in haar activiteiten.

  Bron: Balanscommunicatie d.d. 23-08-2006  Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg blogt

  Op dit weblog doet hij verslag van zijn observaties.

  Bekijk de wereld door de ogen van de voorzitter en geef uw mening:
  http://arcoverburg.blogspot.com/.

  Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 20-08-2006  Gratis taalles nog mogelijk in De Baarsjes

  Vanaf 1 januari 2007 zijn oudkomers (degenen die voor 1 oktober 1998 naar Nederland zijn gekomen) verplicht een inburgeringcursus te volgen. Tot die tijd kunnen bewoners die het Nederlands nog niet voldoende beheersen via het stadsdeel nog gratis taallessen volgen.

  Iedereen wordt opgeroepen mensen uit hun omgeving op deze mogelijkheid te wijzen. Aanmelden is mogelijk bij het Informatiecentrum Taal (AKROS), per adres Buurtcentrum De Tagerijn, Balboastraat 18, 1057 VW Amsterdam. Meer informatie: 020 - 589 33 33 of www.baarsjes.amsterdam.nl/informatiecentrumTaal.

  Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 20-08-2006  Het Mercatorplein; al 80 jaar het middelpunt van een levendige buurt!

  Op zaterdag 2 september a.s. viert het Mercatorplein voor de tweede keer deze zomer haar 80ste verjaardag. Van 17.00–22.00 uur kunt u zich kostelijk vermaken tijdens een Méditerrane Avondmarkt.

  Het Mercatorplein verandert in een bazaarachtig Mediterraan plein vol van geur en kleur. In tenten en andere loungeplekken kunt u genieten van Tapas, Pastas, Couscous, Oesters en Baklava. Neem inspiratie mee naar huis bij de kramen met Méditerrane producten en geniet van de acrobaten, troubadours, poëzie, magie, kunst en mime. Speciale gast van de avond: De Volksbouwkeuken, eigenlijk alleen geschikt als bouwput keuken. En test tot slot uw culturenkennis in het Amsterdams Culturenspel van Damsko, al met groot succes op de Dam gespeeld.

  Bron: Stichting Beheer Mercatorplein e.o. d.d. 21-08-2006


  nieuwspagina