Baarsjes Actueel - Week 4

23 januari t/m 29 januari 2006


Nieuw verkeersbord blowverbod bekend

Op 17 januari konden jongeren, bewoners, ondernemers en andere betrokkenen kiezen uit drie ontwerpen voor het verkeersbord dat het verbod op blowen duidelijk maakt. Het uiteindelijke ontwerp is een nieuw icoon, want er bestaat voor zover nog geen verkeersbord dat blowen verbiedt, omdat eerdere verboden hele gemeenten betreffen.
Het blowverbod in De Baarsjes geldt vanaf 1 februari en is voorlopig voor een jaar en beperkt tot een klein gebied waar een aantoonbaar verband staat tussen blowen en jongerenoverlast: het Mercatorplein, de Hudsonstraat en enkele naburige straten.

Zie ook:
Baarsjes wil 1 februari beginnen met blowverbod Mercatorplein e.o. (d.d. 23-12-2005)Groenperk Postjesweg krijgt terras

Volgens het voorlopige ontwerp komt er een terras op het groenperk aan de Postjesweg, om de hoek van het stadsdeelkantoor aan de Baarsjesweg.

Het Dagelijks Bestuur heeft een terras getekend in het midden van de groenstrook tussen zes bomen, waardoor de geluidsoverlast minimaal wordt. Als het terras er ligt, is er genoeg ruimte voor mensen om buiten het terras langs het water aan de Postjeskade te wandelen of te zitten. De opknapbeurt voor het groenperk, dat er nu slordig en onverzorgd uit ziet, kost 30.000 euro. Het voorlopige ontwerp ligt ter visie van 4 januari tot en met 1 februari. De deelraad besluit op 28 februari.

Bron: Stadsdeel De BaarsjesNieuwe stadsdeelsecretaris Rob Jeursen

Rob Jeursen (Amsterdam, 53) wordt de nieuwe stadsdeelsecretaris. Hij begint op 1 maart. Jeursen is nu nog directeur van het gemeentelijke bedrijf de Rokin Groep en (part-time) stedelijk Regisseur Onderwijshuisvesting. Tot 2003 werkte Jeursen dertien jaar bij de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer en Amsterdam-Noord als sectormanager en loco stadsdeelsecretaris.

Jeursen kiest voor De Baarsjes vanwege de wijze waarop dit stadsdeel zich bestuurlijk en ambtelijk beweegt in de maatschappij. Het wordt iin van zijn eerste taken om deze actieve werkwijze te borgen in een organisatievorm die geschikt is voor omgevingsgericht werken. Rob Jeursen werkt sinds 1987 bij de gemeente Amsterdam, hij begon bij de gemeentelijke Dienst voor de Sport. De nieuwe stadsdeelsecretaris volgt Hepko Wink op, die sinds 1 januari stadsdeelsecretaris is bij ZuiderAmstel.

Bron: Stadsdeel De BaarsjesKoopappartementen op plek zwembad

Waar in augustus het Sportfondsenbad West gesloopt wordt, komen 35 koopappartementen met erkers, zoals de naburige woningen.


Foto: Ingrid Ferwerda, aug. 2004

Deze woningen komen op eigen grond. Maar voor de erkers is nog een klein stukje grond tekort. Daarom verzoekt De Baarsjes het Ontwikkelingsbedrijf om 1,6 vierkante meter gemeentegrond te verkopen aan projectontwikkelaar ING. Het ontwerp van de nieuwbouw is goedgekeurd en de bouwvergunning voor de eerste fase is afgegeven.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes


nieuwspagina