Baarsjes Actueel - Week 43

23 oktober t/m 29 oktober 2006


Gevaarlijke medicijnen gestolen

Uit een geparkeerde auto in de Vespuccistraat in De Baarsjes in Amsterdam is zondagavond een hoeveelheid gevaarlijke medicijnen gestolen. Het gaat om zware slaapmiddelen, zware pijnstillers en medicijnen tegen psychoses.

Inname van de medicijnen kan voor gezonde mensen dodelijk zijn, aldus een woordvoerder van de politie maandag. De medicijnen zaten in een weekendtas en waren van een patiënt.

Bron Nieuwnieuws.nl d.d. 23-10-200611 november: Sint Maarten lampionnenoptocht

Vorig jaar liepen 140 kinderen mee met de lampionnentocht door het Rembrandtpark. Ook dit jaar kunnen jonge kinderen en hun ouders op zaterdagavond 11 november meelopen in deze optocht. Om 18.15 kunnen ouders en kinderen elkaar ontmoeten op het schoolplein van de Corantijn, Corantijnstraat 4.

Vanaf 18.30 vertrekken kinderen al zingend met lampion, onder begeleiding van hun ouder(s) richting het Rembrandtpark. Na een tocht door het park komen we uiteindelijk uit bij eetcafe De Tulp en daar krijgen alle kinderen en hun ouders een verrassing.
Organisatie: Oudergroep Corantijn.Flinke schietpartij in De Baarsjes

Vrijdagnacht zijn er ruim tien schoten afgevuurd op een café in de Balboastraat, in Stadsdeel De Baarsjes. Een vrouw raakte lichtgewond.

In het café werd vermoedelijk een besloten feestje gehouden. Daarbij vielen twee mannen een aanwezige vrouw lastig. De beheerder heeft de mannen daarom de zaak uitgestuurd. Een van de mannen verscheen later met een pistool en vuurde in de richting van het café. De identiteit van de schutter is bekend, naar de man wordt nog gezocht. De politie heeft inmiddels wel de andere man aangehouden die betrokken was bij de ruzie.

Bron AT5 d.d. 28-10-2006


nieuwspagina