Baarsjes Actueel - Week 17

24 april t/m 30 april 2006


Standwerkers concours op het Mercatorplein!

Zaterdag 6 mei van 10.00–17.00 uur.

Wie vaak een bezoek aan de markt brengt komt ze vast en zeker wel eens tegen: De standwerker. Zij worden dan ook toegekend de krenten in de marktpap te zijn met hun levendige presentatie van diverse goederen. Standwerkers zorgen voor sfeer en gezelligheid, zullen u laten gieren, lachen en brullen van plezier en laten u een OP en TOP dag beleven met leuke, verrassende koopjes.

Het nieuwste, het hipste en het meest wonderbaarlijke wordt hier vertoond!

Georganiseerd door Organisatiebureau Midland EL. EM.Bevrijdingsdag met sjoelbaken/Optocht van Dwazen op het Mercatorplein!

Op vrijdag 5 mei kunt u dit jaar van 14.00–20.00 uur een uitbundige Bevrijdingsdag vieren op het Mercatorplein.

Na een welkomstwoord door Siny van den Brink van het 4 en5 mei comité De Baarsjes en stadsdeelvoorzitter Arco Verburg (14 uur), is er draaiorgelmuziek met en zonder zangeres (14–15 uur), kunt u meedoen aan Oudhollandse kinderspelen (15–17 uur) en een optreden bekijken van de Surinaamse dansgroep Ladena (16 – 17 uur).

’s Middags arriveert de Optocht van Dwazen; mensen van alle volken die demonstreren voor de vrede worden begeleid met clowns, dans en muziek. Op het Mercatorplein volgt een optreden met toespraak (17 uur). Tot slot is er gezamenlijk eten, bereid door senioren van de Hudsonhof (18-20 uur). Het wordt fijn vertoeven op het Mercatorplein!

Georganiseerd Global Clowns en Stichting Beheer Mercatorplein e.o.
Contactpersoon: A. Klein (06-24702526)De Visserschool wint wisselbeker muzikale battle

De wisselbeker CompoKids 2006 is gewonnen door basisschool dr. J. Th. De Visser. De muzikale battle in De Meervaart speelde zich af tussen acht basisscholen uit De Baarsjes.

Met tekstschrijver Karel Eykman (Klokhuis, Sesamstraat) en componist Rijndert van Woudenberg hebben ruim 250 kinderen uit groep 6, 7 en 8 teksten geschreven en gecomponeerd. De kinderen kregen hulp van de leerlingen van het conservatorium van Amsterdam en de Academie voor Beeldende Vorming. De liedjes en raps zijn gearrangeerd voor het Escher Ensemble. De battle, georganiseerd door Aslan Muziekcentrum en stichting AKROS, is door De Baarsjes gesubsidieerd met 17.000 euro.

Bron: Stadsdeel De BaarsjesTurks koffiehuis dichtgetimmerd

Het Turkse koffiehuis in De Baarsjes waar woensdagavond een schietpartij plaatsvond, is gistermiddag op last van burgemeester Job Cohen dichtgetimmerd. Bij de schietpartij viel een gewonde.

Het café is voor onbepaalde tijd gesloten. Stadsdeel De Baarsjes diende een verzoek tot sluiting in bij de gemeente.
In het koffiehuis, Serin Kirsehir op de hoek van de Baffinstraat en de Balboastraat, werd na de schietpartij bij een aanwezige een geladen pistool aangetroffen. Ook vond de politie munitie. Op grond van die bevindingen oordeelde burgemeester Cohen dat het verder openblijven van het etablissement een ernstig gevaar oplevert voor de openbare orde’. Het stadsdeel heeft bovendien de exploitatievergunning ingetrokken. Op het moment dat een nieuwe vergunning wordt aangevraagd, wordt de cafébaas eerst volledig gescreend. Dan wordt ook bekeken of hij in de afgelopen vijf jaar geen strafbaar feit heeft gepleegd. De huidige uitbater zit volgens stadsdeelwoordvoerder Joke Padmos sinds enkele jaren in het pand. Volgens het stadsdeel is het café in de periode voor de komst van de huidige cafébaas eerder een keer dichtgetimmerde.

Bij de schietpartij van woensdagavond raakte een 36-jarige man gewond aan zijn been. Het incident kreeg een vervolg in de verderop gelegen James Cookstraat, waar ook werd geschoten. Daar raakte niemand gewond. De neergeschoten man werd aangehouden, een verdachte werd gearresteerd op het Surinameplein. Hij had drugs bij zich.

Bron: Het Parool d.d. 22-04-2006


nieuwspagina