Baarsjes Actueel - Week 39

25 september t/m 1 oktober 2006


Kinderboekenfeest en Wijkactiedag

Boeken en bezems; twee vliegen in een klap op het Mercatorplein!

Kom op woensdag 27 september naar het Mercatorplein voor Het Kinderboekenfeest van 13.30 – 18.00 uur en de Wijkactiedag van 10.00 – 18.00 uur.

Kinderboekenfeest
Kom luisteren naar de boeiende verhalen van Maren Stoffels. Deze tienerschrijfster leest voor uit haar nieuwe boek Piercings & Parels. Vanuit de Grote Voorleesstoel lezen ook o.a. Godfried Lambriex, (portefeuillehouder Onderwijs in De Baarsjes), medewerkers van Bibliotheek Mercatorplein, leden van de Stadsdeelraad en de directeuren van de woningcorporaties Het Oosten en De Key voor. Kinderen lezen elkaar voor uit hun lievelingsboek, dragen een gedicht voor of lezen een eigen geschreven verhaal voor. Voor deze dappere daad, worden zij beloond met een prijs! Kom snuffelen in de kramen waar verschillende uitgeverijen, boekhandels en buurtbewoners hun collectie kinderboeken aanbieden voor zeer lage prijzen. Geniet van lichte Zigeunermuziek als intermezzo tussen de voorleesblokken. De limonadeton is gevuld!
Het Baarsjes Dromenboek
I.s.m. met Lucid Muse en KIKO Kinderatelier zetten kinderen hun dromen op papier. Deze worden voorzien van tekst en illustraties en vormgegeven in een boekje. Dit dromenboekje mag je mee naar huis nemen. Alle dromen worden gebundeld in het Baarsjes Dromenboek en na het feest in de bibliotheek op het Mercatorplein geëxposeerd.

Wijkactiedag
Extra service
De woningcorporaties Het oosten en de Key repareren kleine gebreken in de trappenhuizen. Kapotte lampen worden vervangen, losse trapleuningen worden vastgezet en drangers worden afgesteld. Ook worden buitenportieken schoongemaakt. De straten worden extra geveegd door het stadsdeel. ….En medewerkers van De Key en Het Oosten bellen tijdens de dag bij veel van hun bewoners aan met een speciale verrassing!

Informatiemarkt Mercatorplein
Stel vragen over uw woonomgeving en de openbare ruimte. Wat zijn de nieuwe plannen met het Mercatorplein; hoe ziet dat er straks uit? Medewerkers van De Key en Het Oosten staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden over uw woning. Bent u geïnteresseerd in een koopwoning? Loop dan binnen in één van de openhuizen! Uiteraard staat de koffie klaar in de informatietent!

Koffieochtend Hudsonhof
Oudere bewoners van de buurt zijn van harte welkom voor een koffieochtend op het pleintje voor de Hudsonhof.

Kinderkermis
Op de kermis treft u de Kop van Jut, een nostalgische draaimolen, een kindertrein en mierzoete suikerspinnen.


Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 27-09-2006

Verder leuk vertoeven
Uit een antieke kar koopt u vers ijs bij de ijscoman terwijl u gratis uw fiets laat graveren. Intussen leven de kinderen zich uit aan de schminktafel. ’s Middags rapt ‘Mohs’ in de grote tent de resultaten van een spetterende rapworkshop in samenwerking met kinderen van de Joop Westerweelschool.

Georganiseerd door Rotaract, Openbare Bibliotheek Amsterdam, woningcorporaties De Key en Het Oosten, Stadsdeel De Baarsjes en de Stichting Beheer Mercatorplein e.o. Tevens gesponsord door het Prins Bernard Cultuurfonds.Elf arrestaties bij horecacontrole

Bij een horecacontrole in stadsdeel De Baarsjes in de nacht van zaterdag op zondag zijn elf personen aangehouden, die illegaal in Nederland verbleven.

Zes van hen bleken in de horecagelegenheden te werken, wat de werkgevers een boete van 4000 euro opleverde. Bij de actie werden 17 zaken gecontroleerd. Er werden geen wapens of drugs gevonden. Wel werd een aantal overtredingen geconstateerd, zoals het niet voldoen aan de Identificatieplicht. In mei en juni werden in De Baarsjes ook horecacontroles gehouden. Aanleiding hiervoor was een aantal schiet- en steekpartijen in het stadsdeel.

Bron: AT5 d.d. 25-09-2006Amsterdammers kijken West Side

Amsterdamse real life soap

Sinds maandag 25 september is de Amsterdamse reality soap West side om 19.30 op AT-5 te zien. In dertien afleveringen leven we mee met lief en leed van vier families van Surinaamse, Marokkaanse, Turkse en Nederlandse afkomst.


nieuwspagina