Baarsjes Actueel - Week 26

26 juni t/m 2 juli 2006


Opening zwembad Sportplaza Mercator

Komende zaterdag vindt de opening plaats van het nieuwe zwembad Sportplaza. Dat wordt tussen tien en drie uur gevierd met allerhande feestelijke activiteiten voor jong en oud.Enkele jaren geleden sloopte het stadsdeel het Jan van Galenbad om er een nieuw zwembad voor in de plaats te zetten. Het zwembad heeft een binnen- en een buitenbad met ligweide. Daarnaast is er ook een sauna en een fitnessruimte. De muren en het dak van het zwembad zijn nu nog van een vreemd zwart materiaal. Dit wordt de ondergrond voor allerlei soorten planten die binnenkort het hele gebouw zullen overwoekeren.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 28-06-2006Advies voor startende ondernemer in West

Sinds kort kunnen startende ondernemers in de stadsdelen Westerpark, Oud-West, De Baarsjes en Bos en Lommer voor deskundig bedrijfsadvies terecht in het nieuwe Ondernemershuis ‘West binnen de Ring’ op de Admiraal de Ruyterweg. Afgelopen dinsdag vond de feestelijke opening plaats.

De meeste diensten in het Ondernemershuis zijn gratis, voor sommige moet een kleine bijdrage betaald worden. In Amsterdam-Oost en Zuidoost zijn al langer ondernemershuizen. Binnenkort opent ook een vestiging in Nieuw West.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 28-06-20062 tegen 2 Voetbaltoernooien in De Baarsjes: Finale op het Mercatorplein!

Op zaterdag 8 juli a.s. wordt van 14.00 – 18.00 uur op het Mercatorplein een finale van de 2 tegen 2 voetbaltoernooien georganiseerd, die in de maand juni in De Baarsjes hebben plaatsgevonden.

Het panna-toernooi is het hoofdevenement; twee tegen twee. Daarnaast kan je deelnemen aan een zeskamp; o.a met voetbalbehendigheids-parcours, gaten schieten op een groot opblaasbaar doel, speedshot (de snelheid van de bal wordt gemeten), ballenvangen en hooghouden. Alle kinderen die de zeskamp hebben volbracht kunne een voetbaldiploma ophalen. Tijdens het "WK Voetbal Zweedsloopspel" wordt de kennis van de jeugd getest. Inschrijven voor alle onderdelen kan op de dag zelf!

Tijdens deze finale wordt ook een braderie georganiseerd met als thema Wereldkampioenschap Voetbal, organisatie Midland Markten E.L. E.M.

Georganiseerd door Sportbuurtwerk De Baarsjes en SBM

Bron: Persbericht Stichting Beheer Mercatorplein e.o. d.d. 25-06-2006Oproep tot deelname Open Atelier Route de Baarsjes 2006

Kunstenaar in de Baarsjes? Doe dan mee! (Geen atelier, geen probleem)

  • vindt plaats za 30 sep & zo 1 okt
  • in 2005 is ± 14.000 euro aan kunst verkocht
  • Je beeld in catalogus/agenda, extra kopieën jouw pagina voor jezelf
Voor informatie/contact:
Wink Einthoven
020-622 6394
wink@freeler.nl


nieuwspagina