Baarsjes Actueel - Week 35

28 augustus t/m 3 september 2006


SportPlaza Mercator opent haar fitness-deuren!

Kom naar de Open Dagen op 9 en 10 september van 10.00 tot 15.00 uur.

Inschrijven tijdens de Open Dagen betekent:
Geen inschrijfgeld en een gratis welkomspakket.
Deze actie geldt uitsluitend op de Open Dagen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 30-08-2006Moslima wil bad zonder inkijk

De islamitische zwemvereniging De Waterlelie wil in het nieuwe zwembad Sportplaza Mercator weer beginnen met het gescheiden zwemmen voor vrouwen. Wie voor de kosten moet opdraaien van het afschermen van het bad, om inkijk van buitenaf te voorkomen, is onduidelijk.


Sportplaza Mercator d.d. 18-08-2006, Foto: Ingrid Ferwerda.

’’De vrouwen die bij De Waterlelie zwemmen zijn doorgaans erg gelovig,’’ vertelt voorzitter Sedat Yüce van de zwemvereniging. De Waterlelie, die in 1993 werd opgericht, telt zo’n 150 leden. ’’De vrouwen mogen vaak van hun mannen nergens anders zwemmen dan bij ons,’’ zegt Yüce.

In het voormalige Sportfondsenbad West was het voor De Waterlelie zondagavond vaste prik. Het bad werd hermetisch van de buitenwereld afgesloten en de vrouwelijke leden konden ongestoord, zonder mannen in de buurt, zwemmen.

Het onlangs in De Baarsjes geopende zwembad Sportplaza Mercator is door de vele doorkijkjes in het complex en de grote ramen moeilijker af te sluiten. De Waterlelie wil na de ramadan, eind oktober, het bad weer op zondagavond huren. Dan mag er absoluut geen enkele man aanwezig zijn.

Bron: RKnieuws.net-Het Parool d.d. 18-08-2006


nieuwspagina