Baarsjes Actueel - Week 48

6 december t/m 12 december 2010


Bar Baarsch nieuwste aanwinst

Bar Baarsch is de nieuwste aanwinst van de Jan Evertsenstraat in stadsdeel West.

Met financiële ondersteuning van het stadsdeel en de EU is het pand aan de Jan Evertsenstraat 91, op de hoek van de Vespuccistraat, de afgelopen maanden gerenoveerd. Het karakteristieke pand is geheel in oude staat hersteld en voor de grote ruimte binnen is gekozen voor een vernieuwd design. Buiten is 's zomers een ruim terras. Na Zürich op het Mercatorplein en Radijs in de Jan Evertsenstraat is dit in korte tijd de derde horecagelegenheid die in de buurt opent.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 08-12-2010Vrouw bewusteloos door koolmonoxide

Het was kantje boord voor een vrouw die gisteren in het trappenhuis van haar woning aan de Witte de Withstraat bewusteloos werd gevonden als gevolg van een hoge concentratie koolmonoxide.

Vier bewoners moesten voor behandeling naar het ziekenhuis, drie werden ter plekke behandeld.

Bron: Het Parool d.d. 02-12-2010Mozaïekbank op Balboaplein

Op het Balboaplein werd vrijdag 26 november de 'social sofa' van basisschool Joop Westerweel onthuld.

De 'social sofa' is een project dat door Akros is uitgevoerd naar aanleiding van een bewonersinitiatief. Ouders van alle basisscholen in De Baarsjes hebben hieraan meegewerkt. Het is een mozaïekbank gemaakt door buurtbewoners. Het ontwerp van de mozaïekbank is bedacht door de ouderraad van de Joop Westerweelschool. Iedere dag werd er gewerkt in de tuin van Buurtcentrum De Tagerijn. Er zijn groepen kinderen met leerkrachten langsgeweest om te kijken hoe het mozaïek op de bank werd verwerkt.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 01-12-2010


nieuwspagina